torstai 17. maaliskuuta 2016

Seitsemäs viikko Sloveniassa

Keskiviikkona allekirjoitutimme töissä osa Suomeen tuotavista papereista ja jatkoimme skannailua ja asiakkaiden yhteystietojen ylöskirjaamista. Keskiviikko iltana aloitin jo jonkinverran paikkailemaan ja siistimään paikkoja.

Torstaina pääsimmekin töistä jo noin kymmenen aikaa. Työantajamme allekirjoitti loput papereistamme ja antoi mukaan vietäväksi. Hän myös kertoi siitä ettei ollut kerennyt oikeastaan opettamaan meille mitään, koska oli itse niin kiireinen. Hän kiitteli myös avustamme ja sanoi, että olemme liian fiksuja tälläisiin töihin ja käski vain jatkaa opiskelua. Illasta pitää pistää kaikki kasaan, ja siivota kämppä. Perjantaina prevoz kyytimme lähtee 14.30 kohti Mariboria.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Seitsemäs viikko Sloveniassa

Viimeinen viikko lähti käyntiin, vihdoinkin. Maanantaina jatkoimme, yllätys yllätys skannaamista. Ikävintä maanantaissa oli se että työnantajamme myönsi ottaneensa meidät skannaushommiin pelkästään, kun kysyimme muita mahdollisia työtehtäviä. Maanantaista ei sen kummempia. Kiertelimme ympäri Koperia kun etsimme mahdollisia tuliaisia, joitakin vaatteita tuli ostettua. Tiistaina olisi tarkoitus hoitaa viimeiset ostelut ja keskiviikko ja torstai käyttää vain siivoamiseen, pakkaamiseen ja muuhun valmisteluun.

Tiistaina jatkoimme taas skannaamista, saimme tosin tehtäväksi myös tehdä excel listaa asiakkaista, mutta eipä tuo juurikaan työn vaihelevuuteen vaikuttanut. Tiistaina kiertelimme taas ympäri Koperia, ostelimme tuliaiset ja huomenna olisi tarkoitus aloittaa jo pistämään tavaroita kasaan ja siivota kämppä.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kuudes viikko Sloveniassa

Blogiin on taas lisäilty kuvia. Lauantaina otimme Prevozin kohti Slovenian pääkaupunkia, Ljubljanaa. Matka kesti noin tunnin. Kiertelimme ensin Ljubljanassa, etsimme kahvipaikkaa, kun odottelimme Teemua ja Rikua Mariborista. Lähdimme heti Rikun ja Teemun tultua taksilla Ljubljanan eläintarhaan. Siellä kiertelimme noin kahden tunnin ajan.

Eläintarhan kierrettyämme, jatkoimme taksilla Cityparkiin, eli Ljubljanan suurimpaan kauppakeskukseen. Kiertelimme taas paikat läpi, ja sen jälkeen menimme syömään.

Syötyämme, otimme taas taksin Ljubljanan keskellä sijaitsevaan linnaan. Kiertelimme ja otimme kuvia, kävimme kahvilla ja lähdimme pois noin tunnin kiertelyn jälkeen.

Teemu ja Riku lähtivät takaisin junalla, Juho ja minä jäimme odottelemaan Prevoz kyytiä. Pääsimme takaisin Koperiin noin yhdentoista aikaa illalla.

Sunnuntaina emme juurikaan mitään tehneet, tarvittavat kauppareissut.

Ljubljana kuvattuna kaupungin keskellä olevasta linnasta

torstai 10. maaliskuuta 2016

Kuudes viikko Sloveniassa

Keskiviikkona jatkoimme normaaliin tapaan skannaamista. Ensi viikolle on parempi löytyä jotain muuta hommaa. Jatkuva skannaaminen alkaa kieltämättä vähän puuduttaa jo. Töiden jälkeen teimme taas tarvittavat kauppareissut, huomenna olisi tarkoitus lähteä kaupungille ottamaan kuvia Koperista blogia ja powerpointia varten. Illalla kyselimme Teemulta ja Rikulta viikonloppu suunnitelmia Ljubljanaa varten.

Torstaina jatkoimme yllätys yllätys, skannaamista. Saimme wifin viimein toimimaan. Töiden jälkeen on tarkoitus lähteä kaupungille kuvia ottamaan. Tänään pitäisi olla aurinkoinen päivä, huomenna taas pitäisi sataa. joten parempi ottaa kuvat tänään. Olemme mietiskelleet jo ensi viikon suunnitelmia. Tarkoitus olisi ostella tuliaiset alkuviikosta ja pakata kaikki tavarat viimeistään torstaina, koska perjantaina lähdemme jo takaisin Mariboriin.

Perjantai meni taas normaaliin tapaan töissä skannaillessa, varasimme taas Prevoz kyydit viikonlopun Ljubljanan matkaa varten. Kohta pitäisi miettiä mtä tuoda mukanaan Sloveniasta, niille on kuitenkin aikaa ensi viikolla.
Ljubljanan lohikäärme on myös osa Ljubljanan vaakunaa

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kuudes viikko Sloveniassa

Maanantaina jatkoimme normaalisti töitä, maanantaista ei oikein mitään ihmeellistä kerrottavaa. Töiden jälkeen kävimme taas tekemässä tarvittavat ostokset. Oli huomattavasti helpompi lähteä maanantaina töihin, koska viikonloppu oli ollut mukava. Aikaisemmat viikonloput eivät oikeen olleet menneet ihan suunnitelmien mukaan syystä tai toisesta.

Lähetimme maanantaina normaaliin tapaan Weekly reportin Goranille.

Tiistai meni taas normaaliin tapaan töissä skannaillessa, ei mitään ihmeellistä.
Kuva Koperin asunnostamme

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Viides viikko Sloveniassa

NK Mariborin kannattajat
Eli blogiin on nyt lisätty jonkin verran kuvia.
Perjantaina lähdimme kolmen aikaan töistä, jotta kerkeisimme prevoz kyytiimme. Lähdimme kello 16.30 Koperista, nokka kohti Mariboria. Illalla kiertelimme ympäri Mariboria, aikaa ei juurikaan ollut koska saavuimme Mariboriin vasta noin seitsemän aikoihin illalla.

Lauantai lähdimme aamusta Europarkkiin, eli ostoskeskukseen syömään, kiertelimme kaupunkia sen jälkeen, kävimme kahvilla sun muuta tarvittavaa.

Neljän aikaan lähdimme ostamaan lippuja Maribor-Ljubljana jalkapallo-otteluun. Saimme miltei viimeiset liput, 13,000 lippua oli myyty noin 5 päivän sisällä. Saimme paikat Mariborin päädystä, liput olivat 8 euroa kappaleelta. Slovenian liiga ei ole juurikaan tunnettu maailmalla, mutta meno paikanpäällä oli hurja. Alunperin meitä varoiteltiin, ettei juuri tuota matsia kannata mennä katsomaan. Noh, paikalla oli noin 200 mellakka varusteista poliisia sun muuta. Matsi päättyi 0-0, kieltämättä vähän pettyneenä ettei maalin maalia tullut. Ilmeisesti minkäänlaisia mellakoita ei ollut syntynyt, Teemu ja Riku kertoivat, että Ljubljanan kannattajat olivat lähteneet bussilla poliisisaattueen kera.

Sunnuntaille emme löytäneet prevoz kyytiä takaisin Koperiin, joten jouduimme turvautumaan junaan ja bussiin. Juna matka oli nimenomaan yhtä helvettiä. Kahden tunnin matka tuntui puolet pidemmältä kaiken lisäksi junassa oli todella kuuma. Kahden tunnin päästä saavuimme Ljubljanan asemalle, mistä jatkoimme täydessä bussissa kohti Koperia. Saavuimme Koperiin noin kahdeksalta illalla.
NK Olimpija Ljubljanan kannattajat

torstai 3. maaliskuuta 2016

Viides viikko Sloveniassa

Keskiviikkona oli taas normaali skannausurakka edessä. Työpäivästä ei oikeastaan sen kummempaa.
Kun pääsimme töistä oli aurinkoinen ja hieno sää, päätimme, että lähdemme katsomaan Pirania tänään. Kävimme kotona syömässä, lähdimme sen jälkeen Koperin bussiasemalle kysymään bussia Piraniin. Nousimme Piranin bussiin, matka kesti 45 minuuttia. Tuona aikana ajoimme muun muassa Izolan ja Portorožin läpi.

Saavuimme Piraniin, lähdimme kiertelemään sen kapeita katuja. Piranissa oli todella hiljaista tuolloin, jos en väärin ymmärtänyt, Sloveniassa oli jonkinlainen juhlapäivä. Suurin osa Piranin kaupoista oli mennyt kiinni jo kello 18.00 aikaan. Noh, suljettujen kauppojen ja muutenkin yleisen hiljaisuuden takia emme viipyneet kauaa Piranissa. Edessä oli taas 45 minuutin bussimatka takaisin Koperiin.

Torstai taas normaali skannaamisen täytteinen työpäivä. Mietimme taas viikonlopun suunnitelmia, päädyimme lähtemään Mariboriin katsomaan Mariborin ja Ljubljanan välistä jalkapallo ottelua. 12.3-13.3 viikonloppuna ajattelimme vielä käydä kurkkaamassa Ljubljanan tarjonnan ja sunnuntaina menisimme Postojnaan vaikka bussilla.
Piranin keskusaukio